НОВИНИ

Очакват ни захлаждане и гръмотевични бури

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 25.05.2021
6537
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 25 и 32 градуса.

Ще преобладава слънчево време, преди обяд с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка.

Привечер и през нощта ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в Западна и Централна България ще има валежи, временно интензивни.

Главно в планинските райони ще има гръмотевици и условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток.

По Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, но почти без валежи. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 22 и 26 градуса. Температурата на морската вода е между 13 и 17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време, преди обяд с временни увеличения на облачността. Привечер ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в масивите от Западна и Централна България ще има валежи и гръмотевици.

Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от юг-югозапад, който до вечерта ще се ориентира от запад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 17°.

В сряда и четвъртък над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи, придружени от гръмотевици. Ще има и условия за градушки. Вятърът там ще е слаб от запад-северозапад.

В източните райони, където ще духа до умерен вятър от изток-североизток, ще превали и прегърми на по-малко места. Дневните температури ще се понижат слабо и максималните ще бъдат между 24° и 29°.

През нощта срещу петък и в петък, с усилване на вятъра от северозапад, ще нахлува по-хладен въздух. Температурите ще се понижат. На много места в цялата страна ще има валежи и гръмотевични бури. Има повишена вероятност за локални значителни количества на валежите.

В събота ще има променлива облачност, но само на отделни места ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерите от ЕС ще наложат допълнителни санкции на Беларус
Лидерите от ЕС ще наложат допълнителни санкции на Беларус
За втори ден броят на новите случаи на COVID-19 у нас е 81
За втори ден броят на новите случаи на COVID-19 у нас е 81