НОВИНИ

Три коалиции се регистрираха днес в ЦИК за изборите на 11 юли (ОБЗОР)

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
19:32, 24.05.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Три коалиции се регистрираха днес в ЦИК за изборите на 11 юли. Документи подадоха "Изправи се! Мутри вън!", "Българските патриоти" и "Ляв съюз за чиста и свята република".

Първи за деня в Централната избирателна комисия подадоха документи от "Изправи се! Мутри вън!".

Мая Манолова: Ще влезем в парламента с повече депутати

Коалицията си поставя за цел да продължи разграждането на мафиотския модел. Според Мая Манолова има рекет върху бизнеса, който трябва да бъде пресечен, нужна е и съдебна реформа, и повишаване на доходите.

"Ще влезем в парламента с повече депутати. Ние сме заедно. Един печеливш формат не трябва да се променя. Ние сме различни, цветни и пъстри. В това е нашата сила", заяви Мая Манолова.

ВМРО, "Воля" и НФСБ ще се явят заедно на изборите на 11 юли

Патриотите направиха заявка за силно присъствие в следващия парламент. Представители и на трите формации - ВМРО, НФСБ и "Воля", призоваха партиите да намерят начин да съставят експертно правителство, което да извади страната от здравната и икономическа криза.

"Българските патриоти" се регистрираха в ЦИК за изборите на 11 юли

"Разчитаме на това българите да подкрепят коалицията "Българските патриоти", за да може следващият парламент, ако българските патриоти са представени, да не допускат по никакъв начин, както в предходния кратък парламент, да бъдат продадени българските национални интереси", допълни Юлиян Ангелов от ВМРО.

Трети в ЦИК се регистрираха "Ляв съюз за чиста и свята република", в който участва бившият премиер Жан Виденов. Оттам заявиха, че ще се борят срещу паралелната държава и икономика. На изборите коалицията ще разчита на разочаровани симпатизанти на БСП и по думите на председателя на коалицията Иван Атанасов на социалисти на свободна практика.

"Коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република" ще се бори да върне надеждите на хората за справедливост, солидарност и достойнство на хората на труда", каза още Иван Атанасов.

Крайният срок за подаване на заявления за регистрация в Централната избирателна комисия е 17.00 часа на 26 май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР: Не е имало български гражданин на борда на отклонения в Минск самолет
МВнР: Не е имало български гражданин на борда на отклонения в Минск самолет
Ще сменят ли и кога шефовете на спецслужбите? (ОБЗОР)
Ще сменят ли и кога шефовете на спецслужбите? (ОБЗОР)