НОВИНИ

И днес, и утре остава слънчево и горещо

bnt avatar logo
от БНТ
13:32, 24.05.2021
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Слънчево, а на места и горещо, ще е времето и днес. Максималните температури ще са между 28° и 33°, по Черноморието - между 20° и 25°. Вятърът ще се ориентира от изток и ще е до умерен.

През нощта облачността ще е разкъсана. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще се повишат и ще са между 14 и 18 градуса.

И утре времето ще е слънчево. Привечер и през нощта срещу сряда ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в Западна и Централна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи. Главно в планинските райони ще има гръмотевици и условия за градушки. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София - 29°. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток.

Предимно слънчево ще е утре и по Черноморието, където се очакват временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Максималните температури ще са между 22° и 26°. Температурата на морската вода е между 13° и 17°, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток.

В планините ще преобладава слънчево време. Привечер ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен южен вятър, който до вечерта ще се ориентира от запад. Максималните температури в курортите ще са между 18° и 22° градуса, в Банско около 27°.

Слънчево ще е и над по-голямата част от Балканите, както и над страните от Южна Европа. На Британските острови, в по-голямата част от Западна и Централна Европа и в южните райони на Скандинавския полуостров, ще е хладно, ветровито, а на много места и дъждовно. Причината е добре изразен циклон с център над Дания и Северно море, който ще окаже влияние на времето и на Балканите.

У нас в сряда и четвъртък над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи, придружени от гръмотевици. Възможни са и градушки. През нощта срещу петък и в петък ще нахлува по-хладен въздух, който ще понижи температурите. В много райони в цялата страна ще има валежи, на места значителни и условия за гръмотевични бури.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мая Манолова: Ще влезем в парламента с повече депутати
Мая Манолова: Ще влезем в парламента с повече депутати
Кристиано Роналдо с пореден рекорд
Кристиано Роналдо с пореден рекорд