НОВИНИ

Очакват се резултатите само от една от пробите за коронавирус във ВМА

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:16, 29.02.2020
Чете се за: 00:42 мин.

Няма и доказан случай на коронавирус засега у нас няма. Това съобщиха от Националния оперативен щаб.

Очакваме резултатите само на една от пробите във ВМА. Те са взети малко по-късно и заради това все още се бавят. Всички други са отрицателни.
Председателят на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски увери, че превантивните мерки, които се вземат у нас, са изключително сериозни. По думите му само в Туркменистан мерките са по-строги. Професорът съобщи, че днес са обработени 19 проби във ВМА. Всички те са били отрицателни.

В Националната лаборатория са обработени три проби, те също са отрицателни.


Д-р Венцислав Мутафчийски - председател на Оперативния щаб за борба с коронавируса: Нашият контрол на сухоземната граница,който се прилага, особено в Калотина, е изключително ефективен. За последните 24 часа оттам, благодарение на теромометрирането на пътникопотока, са отделени и постъпили 3-ма души във ВМА. Това е изключителна новина, защото никъде в света такъв контрол не се прилага.Една-единствена държава в света има по-строги мерки от нас, тя е Туркменистан, само тя, където има палаткови лагери на границата и не се допуска никой да влезе в държавата.Ние имаме безпрецедентни мерки за сигурност.

От Оперативния щаб уточниха, че броят на хората, които са под карантина, непрекъснато се променя, към настоящия момент те са 120.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мерки на "Кулата": Няма лица със съмнения за коронавирус, преминали през границата
Мерки на "Кулата": Няма лица със съмнения за коронавирус, преминали през границата
Няма мигрантски натиск на българската граница
Няма мигрантски натиск на българската граница