НОВИНИ

Очакват се валежи и гръмотевици следващата седмица

bnt avatar logo
от БНТ
07:50, 14.04.2024
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще са между 9° и 14°, в София - около 8°, а максималните ще се повишат и ще са между 25° и 30°. Ще се задържи предимно слънчево, с временни увеличения на облачността след обяд. Ще духа слаб западен вятър, който вечерта ще се ориентира от юг-югозапад.

По-хладно ще бъде за пореден ден по Черноморието с максимални температури между 20° и 24°. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Температурата на морската вода е около 15°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

И в планините след обяд облачността временно ще се увеличава. Ще духа умерен вятър с посока от север-северозапад. Температурите ще се повишат с няколко градуса и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 10°.

Горещо ще бъде в началото на новата седмица, с дневни температури в много райони над 30°, на места до 33 - 34°. Облачността ще е разкъсана.

Валежи се очакват привечер във вторник само на отделни места, както и в сряда - в много райони в западната половина от страната, където ще са придружени и от гръмотевични бури, възможни са и градушки, както и локални значителни количества. Вятърът ще се усили и дневните температури там рязко ще се понижат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българското правителство следи с повишено внимание ескалиращото напрежение в Близкия изток
Българското правителство следи с повишено внимание ескалиращото напрежение в Близкия изток
Байдън: Американските сили свалиха почти всички ирански дронове и ракети
Байдън: Американските сили свалиха почти всички ирански дронове и ракети