НОВИНИ

Очакват спад от 1 млрд. евро в оборота на Бундеслигата този сезон

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
17:26, 08.12.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Футбол
очакват спад млрд евро оборота бундеслигата сезон

Сезон 2020/21 в Бундеслигата ще регистрира спад в оборота с около един милиард евро (1,21 милиарда долара), ако феновете трябва да стоят настрана през цялата кампания и отборите спрат да продават билети. Това означава финансова ситуация, която е по-лоша за клубовете с около 20% от последния редовен и пълноценен сезон 2018/2019, обявиха от Германската футболна лига.

Шефът на Лигата Кристиан Зайферт заяви на пресконференция, че през предходния сезон 2019/20- който започна с присъствие на трибуните, но завърши без зрители, е отбелязан спад в оборота с около шест процента или 250 милиона евро, след като пандемията от COVID-19 удари германското първенство по средата на кампанията.

Но сезон 2020/2021 ще донесе много по-голям спад в оборота, което прави есента на миналия сезон да изглежда като един "лек бриз" в сравнение с очакваните поражения, добави той.

"Общата загуба от извеждането на феновете от трибуните за целия сезон ще бъде около 650 милиона евро в сравнение с 2018/19", каза Зайферт.
Той добави, че същевременно ще бъдат намалени и допълнителни приходи от спонсори.

"Общата загуба на оборот ще е от един милиард или около 20 процента. Това ни очаква през сезон 2020/21. Ако картината и тенденцията се запазят до лятото на 2022-а година, период от малко повече от две години, то изпуснатите пари за отборите от Бундеслигата може да достигне до две милиарда евро".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасно време в Северна България: Затворени пътища, закъсали тирове и обърнат снегорин
Опасно време в Северна България: Затворени пътища, закъсали тирове и обърнат снегорин
Решават другата седмица дали антигенните тестове ще бъдат приравнени на PCR-ите
Решават другата седмица дали антигенните тестове ще бъдат приравнени на PCR-ите