Огромни дупки зеят по улиците на с. Любен Каравелово

от БНТ
13:25, 15.01.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Живеещи във варненското село Любен Каравелово се оплакаха от лоша инфраструктура. Според тях пътищата в населеното място са осеяни с големи дупки, които при всеки дъжд се пълнят с вода и са непроходими.

В селото живеят около 2000 души. Всеки ден те са принудени да минават по осеяните с огромни дупки улици. Дали с автомобил или пеша, преминаването си е истинско предизвикателство и за хората и за колите им.

"Улиците отпреди тодорживковото време, отпреди 50 години няма нищо направено, няма нищо асфалтирано", казва Станьо Василев от с. Любен Каравелово

"Не е така, както ние искаме. Какво искате? Искаме асфалтирано. Как да се шофира - все пак дава отражение на колите, не са доволни хората, ама това е", разказва Василка Желева, жител на с. Любен Каравелово.

Хората казват, че честите водопроводни аварии в селото допринасят за лошото състояние на улиците.

"Канализацията на водата е стара. Всеки месец имаме пукане на тръби, минават камиони, пукат се, те са от итернитовите тръби. Няма нищо направено. Имаме обещано, че ще се направи и канализация, и вода, и асфалтиране. Нищо няма налице", казва Станьо Василев.

Кметът на селото заяви, че всяка година се правят частични ремонти на пътната мрежа, но при първия проливен дъжд дупките зейват отново.

"Селото така е разположено, то е стръмно и от самите дъждове почват да се разкопават самите улици. Иначе по принцип всяка година се заливат с трошляк", обяснява кметът на селото Иван Димитров.

Кметът на Любен Каравелово е заявил в Община Аксаково, на чиято територия е селото, кои улици се нуждаят от ремонт. Това обаче ще е възможно, едва след като бъде приет общинският бюджет и ако разходът бъде одобрен.

Репортер: Даниела Цекова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
„Симитлия - древната земя на кукерите“ (Снимки)
„Симитлия - древната земя на кукерите“ (Снимки)
Рафаел Надал за казуса "Джокович": Нито един играч не е по-важен от турнира
Рафаел Надал за казуса "Джокович": Нито един играч не е по-важен от турнира