НОВИНИ

Олександър Усик срещу Тайсън Фюри на 29 април на "Уембли"

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:51, 11.03.2023
5472
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
усик отново надви джошуа остана трона тежка категория
Слушай новината

Олександър Усик и Тайсън Фюри постигнаха договорка за мач помежду си, като дългоочакваната битка ще се състои на 29 април, а арена на суперсблъсъка ще бъде митичният "Уембли", съобщи адвокатът на Усик пред Ройтерс.

Преговорите между двамата боксьори се проточиха повече от половин година, но в крайна сметка Фюри и Усик са се съгласили да се бият, след като украинецът е приел условието на своя опонент приходите от срещата да бъдат разпределени 70:30 в полза на британеца.

Понастоящем Олександър Усик притежава поясите на WBA, IBF и WBC, след като ги спечели от Антъни Джошуа през септември 2021 година. Миналият август пък украинецът победи за втори път AJ и по този начин успешно защити поясите, оставайки непобеден във всичките си 20 срещи на професионалния ринг.

Ф

В същото време Тайсън Фюри е актуалният световен шампион на WBC, като "Циганския крал" спечели титлата през 2020 година след успех на Дионтей Уайлдър. В своята кариера до този момент британецът има 33 победи и 1 равенство.

Залогът в мачът на стадион "Уембли' ще бъде званието абсолютен световен шампион по бокс в тежка категория. Последният такъв беше британската легена Ленъкс Люикс между 1999 и 2000 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Преразглеждат" обета за безбрачие при католическите свещеници?
"Преразглеждат" обета за безбрачие при католическите свещеници?
Пролетни температури с до 20°
Пролетни температури с до 20°