НОВИНИ

Олимпийските шампионки с ансамбъла ще проведат благотворителна тренировка

капитанът ансамбъла знаменосец закриването токио
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
bnt avatar logo
от БНТ
18:07, 07.12.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

На 11.12. (неделя) в 12.00 часа ще проведе благотворителна тренировка за малки и големи в тренировъчната зала на "Арена София".

Тя ще бъде в подкрепа на инициативата “Българската Коледа”, която е под патронажа на президента на Република България - Румен Радев.

"Винаги се включваме в такива хубави инициативи, знаем колко важно е да се помага. Знаем, че нещо мъничко от всеки един от нас, може даде много на един човек, или дете в нужда", споделиха за Българската федерация по художествена гимнастика олимпийските шампионки Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова.

"Свързаха се с нас от "Българската Коледа" и искаха да направим видео, с което да се призовем хората да подкрепят каузата. Но ние знаем, че пример се дава не с думи, а с действия, затова решихме да организираме тази благотворителна тренировка, точно преди майсторския ни клас в Сингапур. Решихме още веднъж да зарадваме българските деца, като проведем една тренировка заедно с тях и заедно помогнем на децата, които имат нужда", допълват шампионките на България.

"Целта на тренировката е едновременно предавайки опит, знания и мотивация на децата, които тренират художествена гимнастика и мечтаят да се докоснат до нас, да помогнем на каузата "Българската Коледа". Планираме още подобни тренировки в бъдеще, със сигурност ще продължим да подкрепяме много каузи и ще помагаме, с каквото можем, отворени сме да помогнем на всеки", казват още "златните" момичета.

Олимпийските шампионки от ансамбъла, бронзовата медалистка в многобоя на световното първенство в София – Стилияна Николова, европейската шампионка от първенството в Тел Аив Боряна Калейн и вторият вицепрезидент на БФХГ Невяна Владинова предоставиха свои вещи за онлайн търга, част от кампанията “С любов за Наско”.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов заяви, че е станал свидетел на нова коалиция "Лукойл"
Борисов заяви, че е станал свидетел на нова коалиция "Лукойл"
Крави и коне на пътя за Разлог
Крави и коне на пътя за Разлог