НОВИНИ

Оливие Жиру: Ще бъде трудно, независимо дали съперникът е Интер или Бенфика

оливие жиру трудно независимо дали съперникът интер бенфика
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:00, 19.04.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на Милан Оливие Жиру вкара ценния гол за “росонерите” при равенството 1:1 като гост на Наполи в реванша от 1/4-финалите на Шампионската лига. Французинът пропусна дузпа, но малко по-късно се отчете с попадение на празна врата след перфектен пробив на Рафаел Леао. Отборът на Милан за 13-и път в своята история ще играе в полуфиналите на Шампионската лига. „Росонерите“ завършиха наравно с Наполи и с общ резултат 2:1 продължават към полуфиналите.


„Искахме да направим тифозите щастливи. Те бяха много и ни подкрепяха всеотдайно. Направихме мача, който искахме. Това беше планът ни. Вкарахме през първото полувреме. Вярвахме, че можем и повече. Много съм щастлив. Аз можех повече също. Трябва да благодаря на Рафа Леао за работата при гола. С този дух можем да мечтаем за много“, каза Жиру.


„Искаме да се насладим на тази вечер и това, че сме на полуфинал. Ще бъде трудно, независимо дали съперникът е Интер или Бенфика. Имаме духа, с който да мечтаем, както и качествата. Но ще подходим с нужното уважение към противника”, добави френският национал.

Нападателят на Милан Оливие Жиру ще остане в италианския клуб и през следващия сезон, твърди журналистът Фабрицио Романо. Според него "росонерите" са готови да удължат договора с 36-годишния французин до лятото на 2024 година. Настоящото споразумение изтича през лятото.

Жиру има 38 мача през този сезон, в които отбеляза 13 гола и направи 6 асистенции.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световната номер 1 Ига Швьонтек е в Щутгарт за защита на титлата си
Световната номер 1 Ига Швьонтек е в Щутгарт за защита на титлата си
Ключов ден в парламента (Снимки)
Ключов ден в парламента (Снимки)