НОВИНИ

Световната номер 1 Ига Швьонтек е в Щутгарт за защита на титлата си

ига швьонтек продължава защитата титлата турнира индиън уелс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:09, 19.04.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Ига Швьонтек е възстановена от контузията в реброто и е готова да защитава титлата си от турнира в Щутгар, въпреки че отсъстваше от корта месец, обяви самата тя.

Световната номер 1, която също се подготвя и за защита на титлата си от Откритото първенство на Франция следващия месец, се оттегли преди турнира в Маями и "Били Джийн Кинг къп" заради травмата, която получи по време на полуфиналите в Индиън Уелс през март.

"Вече не съм контузена, така че това е най-важното нещо. Мисля, че използвах времето във Варшава добре, за да си почина малко и да не мисля за тенис. Все още не съм напълно готова физически и се връщам към тренировките стъпка по стъпка. Ето ме тук и мисля, че съм готова", каза 21-годишната полякиня.

Трикратната шампионка от Големия шлем ще започне утре участието си на турнира УТА 500 на клей в Щутгарт срещу китайката Чжън Цинвън, след като получи почивка в първия кръг.

"Това е първият турнир на клей, така че със сигурност бих се радвала да играя добре, но също така знам, че може да съм малко не във форма, защото като се завръщам след контузия. Така че очакванията ми не са големи, но със сигурност искам да играя възможно най-добрия си тенис", заяви полякинята.

Испанката Паула Бадоса преодоля Дария Касаткина в първия кръг, като загуби само два гейма в срещата.

Елена Остапенко също се класира лесно за втората фаза, след като победи Ема Радукану с 6:2, 6:1 само за 58 минути и ще играе днес с номер четири в света Онс Жабер.

Чехкинята Барбора Крейчикова спечели с 6:2, 6:0 срещу Людмила Самсонова (Русия). На шампионката от Ролан Гарос през 2021-а и предстои сблъсък срещу втората поставена и победителка от Откритото първенство на Австралия Арина Сабаленка (Беларус).

Анастасия Потапова (Русия) елиминира хърватката Петра Мартич с 6:3, 3:6, 7:6(4), а Татяна Мария (Германия) победи Илена Ин-Албон (Швейцария) с 6:2, 4:6, 7:6(4).

Програмата в Щутгарт днес откриват 17-та в света Каролина Плишкова и осмата в схемата Мария Сакари. Двете са играли шест пъти до момента, като резултатът от срещите помежду им е равен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вежди Рашидов: Дошло е време на националното спасение - да се правят компромиси
Вежди Рашидов: Дошло е време на националното спасение - да се правят компромиси
Оливие Жиру: Ще бъде трудно, независимо дали съперникът е Интер или Бенфика
Оливие Жиру: Ще бъде трудно, независимо дали съперникът е Интер или Бенфика