НОВИНИ

Онлайн регистър на дупките по пътя ще правят в Златоград

онлайн регистър дупките пътя правят златоград
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:02, 30.07.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Община Златоград и Общинският съвет ще правят регистър на дупките по пътищата, съобщи за БТА председателят на ОбС Емилия Кръстева. Решението е взето на заседанието на местния парламент по настояване на групата общински съветници от „Заедно за община Златоград“.

Емилия Кръстева уточни, че причината да се приеме изготвянето на подобен регистър, е, че в общината има много дупки по улиците, голяма част от които всяка година се запълват отново.

„Не се знае кой е изпълнителят, каква сума е платена за ремонта и какъв е гаранционният срок за кърпежа. По този начин не може да се търси отговорност за лошо изпълнение“, обясни председателят на ОбС. Според нея с регистъра ще се спрат корупционни практики, ако има такива.

Съветниците смятат, че след създаване на регистър на дупките, който ще бъде достъпен онлайн, всеки един жител ще може упражнява граждански контрол и жителите на общината ще бъдат по-добре информирани.

В работната група по изготвяне на регистъра ще бъдат включени служители на Община Златоград, общински съветници - представители от всяка една политическа партия в ОбС, специалист-геодезист. Регистърът трябва да бъде готов до два месеца.

„Всяка една община в страната, както и държавата, трябва да имат такъв регистър, за се гарантира качеството, за което всички плащаме“, коментира Емилия Кръстева.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българското участие на олимпийски игри в течение на годините (ВИДЕО)
Българското участие на олимпийски игри в течение на годините (ВИДЕО)
Обзор на Ден 3 на олимпийския турнир по плуване (ВИДЕО)
Обзор на Ден 3 на олимпийския турнир по плуване (ВИДЕО)