НОВИНИ

Опасни съоръжения и лоши условия на пазара в Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
17:15, 06.12.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Търговци и клиенти сигнализираха за опасни и неподдържани съоръжения на открития общински пазар в Благоевград. Някои от тентите са повредени, или скъсани, масите на които се излага стоката са изкривени, а плочките, по които ходят клиентите са счупени. Това създава голямо неудобство и опасност за всички.

При всеки дъжд или сняг Огнян Веровски, който е търговец на открития пазар трябва да прибира стоката си. В противен случай тя ще се намокри и бързо ще се развали.

"Ние ще покриваме продуктите, лошото е ако стане инцидент тука. Областен град сме, бива ли областен град с такъв трагичен пазар? Тази счупена тента от 5 години е така, не дай си Боже да духне по-силен вятър или сняг повече да има и да мине някое детенце", коментира търговецът Огнян Веровски.

"Взимат ни таксите, но трябва да има и поддръжка", допълва търговецът.

Клиентите на пазара са предимно възрастни хора, които са по-трудно подвижни, а понякога не виждат добре, заради това често стават инциденти.

"Опасно е защото онзи ден едно момче си счупи крака, а по онзи ден един мъж си счупи ръката", каза клиент на пазара.

От дружеството "Общински пазари" обясниха, че засега няма да предприемат ремонтни дейности. Причината е, че през януари се очаква да започне цялостно обновление на пазара на стойност 500 000 лева, като целта е да придобие изцяло нов вид.

"Стартира проект по който са отпуснати средства за изграждането на нов пазар с много по-модерен облик, с много повече удобства както за търговците, така и за посетителите на пазара", обясни Татяна Самарджиева, счетоводител на Общинско дружество пазари.

Докато тече ремонтът на открития пазар през зимата, от дружеството ще предложат на търговците закрито помещение, където да продават стоката си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как премина тестването в първия присъствен ден за големите ученици
Как премина тестването в първия присъствен ден за големите ученици
15 тона пиротехника, скрита зад картофи, хванаха на Дунав мост
15 тона пиротехника, скрита зад картофи, хванаха на Дунав мост