НОВИНИ

Опасни вещества бяха открити в апартамент в столичния квартал "Люлин" (СНИМКИ)

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
22:35, 29.11.2023 (обновена)
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Около 100 кг живак, основи и киселини бяха намерени в апартамент в столичния квартал "Люлин". На място бяха изпратени специализирани екипи, които да приберат опасните вещества.

Според хора от блока, в апартамента живее мъж, който е гледал възрастен човек, който наскоро е починал. След това той е продължил да обитава жилището.

Пред БНТ мъжът, който работи като санитар, заяви, че опасните материали са били на възрастния мъж, който е гледал. Сигналът е бил подаден от съседи, които случайно са попаднали на необичайната гледка. Собственикът на апартамента е в САЩ.

"Това не е мой апартамент. Това е чичо Ангел от моето село и неговите близки ме помолиха да дойда да го гледам. Много пъти съм го питал какви са тези шишета, а той ми казва - не пипай, те са много опасни. И когато е чуждо жилището, аз нямам право нищо да кажа. Наскоро комшиите, които ми помагат за багажа, аз споделих, че той ми каза, че са много опасни, че са били за БАН, има взривоопасни неща. Имаше и някакви кутии от Русия. Навсякъде имаше разни прахове, шишета", разказа Иван Димитров, обитател на жилището.

"Сигналът е за опасни вещества в апартамент. Ще проверим. Слагат се в контейнер и се предава на фирма за унищожение. Опасни са, винаги са опасни. Те са корозирали вещества, живак, доста опасни вещества са", обясни Янко Янков, член на специализирания екип.

"Съседът, който ме извика снощи и ми сподели, че е притеснен, е влязъл вътре. Явно този човек, който в момента пребивава в апартамента се е похвалил и комшията просто е влязъл и е видял", разказа Виктория Цекова, домоуправител на входа.

Вижте повече в прякото включване на Тихомир Игнатов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марица Пловдив записа първа победа в женската Шампионска лига по волейбол
Марица Пловдив записа първа победа в женската Шампионска лига по волейбол
Севиля пропиля аванс от два гола срещу ПСВ Айндховен и отпадна от Шампионска лига
Севиля пропиля аванс от два гола срещу ПСВ Айндховен и отпадна от Шампионска лига