НОВИНИ

Рецидивист на пътя: Само за денонощие е хванат два пъти с дрога зад волана

bnt avatar logo
от БНТ
21:21, 29.11.2023
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Полицията в Бургаско два пъти залови един и същи мъж в рамките на денонощие да шофира по влиянието на три вида наркотици. И тъй като при първия му арест, автомобилът е конфискуван, нарушителят се е качил в друга кола, но преди това отново употребил наркотици.

Шофьорът е спрян за проверка в село Руен в понеделник. Полицаите му направили тест за наркотици, който се оказал положителен за употреба на канабис, метамфетамин и амфетамин. Задържан е за 24 часа. А автомобилът е иззет.

Няколко часа след като е пуснат от ареста, 22-годишният Мехмед е заловен в село Ябълчево отново зад волана под влиянието на наркотици.

Автомобилът е бил различен. Но пробата за наркотици отново положителна. Този път само за канабис. Според полицията обаче, наркотикът е приет наново.

"Има разлика между първия и втория случай с пробата. Но са минали 32 часа – от 10:30 ч. на 27-ми до 17:00 ч. на 28-ми. За мен периода е доста", каза Ахмед Али, началник на РУП-Руен.

Този път мъжът не е освободен, тъй като прокуратурата вече му е повдигнала обвинение.

"Престъплението е извършено в условията на повторност, след като през 2022 г. е признат за виновен в извършване на същото престъпление, като тогава съдът му е наложил наказание лишаване от свобода за срок от 3 месеца, чието изпълнение е отложено за срок от 3 г.", каза Зорница Щърбева, говорител на Районна прокуратура – Бургас.

Сега шофьорът може да получи ефективна присъда до 5 г. След промените в закона за пияни и дрогирани шофьори, младежът ще трябва да заплати стойността на двата автомобила, тъй като те не са негова собственост. До момента над 180 превозни средства са иззети от подобни нарушители в Бургаско, а Агенцията по приходите вече е обявила първите две от тях на търг за продажба. За останалите се очаква съдебно решение.

Репортаж: Давид Сукнаров, Мила Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов фолклор в интернет: Закуската с парти грила в енергото вдъхнови мрежата
Нов фолклор в интернет: Закуската с парти грила в енергото вдъхнови мрежата
Георги Дерменджиев: Очаквам различен мач на надлъгване и надхитряне
Георги Дерменджиев: Очаквам различен мач на надлъгване и надхитряне