НОВИНИ

Опасните вещества в апартамента в "Люлин" първоначално били върнати обратно, разказа домоуправителката

След обаждане от по-високо ниво, все пак е дошъл екип, който да изземе химикалите

bnt avatar logo
от БНТ
09:29, 30.11.2023
8501
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Спор за това кой трябва да се погрижи за откритите 100 килограма опасни вещества - живак, киселини и основи в апартамент в "Люлин" е възникнал между екип на Столична община и домоуправителката на входа, разказа самата тя в "Денят започва".

След като Виктория Цекова подала сигнал за опасните вещества на 112, на място се озовал авариен екип на Столична община. Той опаковал и приготвил веществата за изнасяне, но след това казал, че ги връща обратно.

Обяснението е, че количеството е огромно и следва домоуправителят на сградата да се погрижи за унищожаването на опасните вещества.

"Странното беше, че получиха някакво обаждане, след което казаха, че връщат всичко в апартамента, защото количеството е голямо и аз като домоуправител да се погрижа за унищожаването на тези вещества", заяви в "Денят започва" домоуправителят на кооперацията Виктория Цекова.

Цекова обясни още, че първият екип ѝ е дал телефон на частна фирма, която да унищожи веществата, но ще трябва да заплати хиляди левове за услугата, тъй като собственикът на апартамента не живее в България.

"Търсихме го многократно, но не си вдига телефона. Отговорност се търсеше от мен като домоуправител. Първият екип, след като казаха, че трябва да платя за унищожаването, си тръгнаха. След това ми се обадиха, че до 30 минути ще дойде друг екип и те вече ще ги вземат. Казаха, че са получили обаждане от високо равнище и затова са дошли. Доколкото знам покойният собственик на този апартамент е работил в химичен завод. Предполагам, че тези вещества са събирани с години. С каква цел обаче не знам", каза още Виктория Цекова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без стари автомобили в центъра на София от 1 декември
Без стари автомобили в центъра на София от 1 декември
Артур Фис и Хамад Медойевич записаха по още една победа на тенис турнира "Next Gen" в Джеда
Артур Фис и Хамад Медойевич записаха по още една победа на тенис турнира "Next Gen" в Джеда