НОВИНИ

Лудогорец се изправя срещу Спартак Търнава в мач от петия кръг на груповата фаза в турнира Лига на конференциите

Двубоят е тази вечер от 22:00 ч.

лудогорец изправя спартак търнава мач петия кръг груповата фаза турнира лига конференциите
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:28, 30.11.2023 (обновена)
Чете се за: 04:07 мин.
Европейски футбол
Слушай новината

Нова победа над Спартак Търнава увеличава шансовете на Лудогорец за излизане от групите на Лигата на конференциите. Шампионът на България гостува на Спартак Търнава в мач от петия кръг на груповата фаза на турнира. Двубоят е тази вечер от 22:00 ч.

В титулярния състав се очаква да се завърне капитанът Антон Недялков, който пропусна последните два мача на “орлите”, тъй като страдаше от травма, получена по време на лагера с националите. Георги Дерменджиев няма да може да разчита на Спас Делев, който е болен.

"Много добре знаем какво да очакваме от тази среща и тя ще се различава от първата. Те играят у дома, така че вероятно ще бъдат по-труден противник, по-агресивни. Но аз мисля, че ние вече сме наясно с това и сме готови за мача за всяка ситуация, която се появи на терена. Що се отнася до мене - да, уверен съм. Но не само защото имам добри мачове с националния отбор, а и защото вече в Лудогорец ми се получават нещата", сподели полският полузащитник Якуб Пьотровски на пресконференцията преди срещата.

"След мача с Фенербахче се появи шанса, че отборът ни може да излезе от груповата фаза, така че ние ще се опитаме да го направим това нещо. Настроението е добро, няма напрежение. Мачът със Славия е зад гърба ни. Наистина домакините няма какво да губят, вероятно ще играят поради тази причина много спокойно. А ние няма да бъдем също толкова напрегнати и искам от нашите футболисти да бъдат много търпеливи", коментира старши треньорът Георги Дерменджиев.

В първия мач между Лудогорец и Спартак Търнава българският шампион записа категоричен успех с 4:0 в Разград. Победата бе изкована през втората част, когато паднаха и четирите гола във вратата на словаците, а с основна заслуга тогава бе Якуб Пьотровски, който реализира две от попаденията. „Милионерите“ са трети в група Н с актив от шест точки, след като постигнаха и престижна домакинска победа над Фенербахче с 2:0 у дома. Родният представител отстъпи на турския гранд в Истанбул и бе унизен от Нордселанд с 1:7 в Дания в останалите си две срещи до тук.

Скандинавците са с точка повече от българския тим на втората позиция, докато лидерът Фенербахче е с девет пункта. Тази вечер, отново от 22:00 часа б.в., „фенерите“ ще гостуват в Дания. Лудогорец може да вземе предимство в битката с Нордселанд за второто място при успех в Търнава, като шансовете за Дерменджиев и компания на практика ще се изпарят при поражение от Спартак и загуба на Фенербахче.

Разградчани посрещат Нордселанд на 14 декември в последния си двубой във всички турнири за календарната 2023 година. Преди това обаче Лудогорец има два мача в Първа лига – домакинство на Ботев Враца и гостуване на ЦСКА, а между тях посреща и Локомотив Пд в 1/8-финал от турнира за Купата на България.

Вижте повече в прякото включване на Моника Симеонова!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Александър Маринов: Няма пречки президентът да наложи вето върху бюджета
Проф. Александър Маринов: Няма пречки президентът да наложи вето върху бюджета
Агресивен питбул напада хора и други кучета в квартал "Бъкстон"
Агресивен питбул напада хора и други кучета в квартал "Бъкстон"