НОВИНИ

Георги Дерменджиев: Очаквам различен мач на надлъгване и надхитряне

Старши треньорът на Лудогорец заяви, че тимът се стреми към задължителен успех

Георги Дерменджиев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:16, 29.11.2023
Чете се за: 04:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви, че очаква напълно различен мач срещу Спартак Търнава в турнира Лигата на конференциите в сравнение с първата среща, спечелена с 4:0.

Двубоят на стадион "Антон Малатински" е от 22:00 часа българско време. Също така наставникът добави, че има предвид бързата атака на словаците, но очаква среща на надлъгване. В такива мачове обаче точките са най-важни и той се надява, че те ще бъдат за Лудогорец.

"След мача с Фенербахче се появи шанса, че отборът ни може да излезе от груповата фаза, така че ние ще се опитаме да го направим това нещо. Настроението е добро, няма напрежение. Мачът със Славия е зад гърба ни. Наистина домакините няма какво да губят, вероятно ще играят поради тази причина много спокойно. А ние няма да бъдем също толкова напрегнати и искам от нашите футболисти да бъдат много търпеливи", сподели той.

На въпрос дали единствено Спас Делев липса, след като в последния момент не се качи на самолета за Словакия, Дерменджиев поясни отсъствието му.

"Спас Делев беше с температура и затова не пътува. Очаквахме да се възстанови до последния момент. Всички други, които са здрави, са на лице. При нас настроението е добро. Искаме да го използваме този шанс, който го има. Като стил на игра ние в момента изграждаме малко по-различни неща. Играчите вече започват да разбират за какво става въпрос и се стараят", добави той.

След това Дерменджиев беше попитан дали има какво да „препише“ като тактически уловки от Ивайло Петев, под чието ръководство орлите сразиха Спартак Търнава в първата среща в групата. Лудогорец има 6 точки, едната е от въпросната среща, и е на 3-о място в групата, а словаците са последни с 1.

"Аз мисля, че това ще бъдат два различни мача. Онази победа беше добра и заслужава адмирации, но тук мачът ще бъде различен. Мисля, че домакините ще играят по друга система. Техният треньор използва различни схеми на игра. И в последните пет мача са във възход, в това число равен резултат при визитата на Нордселанд. Очакваме от тях да са концентрирани. Знаем, че имат бърза атака. Ние ще се опитаме да се противопоставим на това и каквито слаби страни сме открили, да ги оползотворим", допълни той.

Съдбата на Лудогорец обаче може да се изясни при благоприятен развой на срещата между датчаните от Нордселанд и Фенербахче. Попитан какъв резултат си пожелава, опитният стратег заяви, че тимът се стреми към задължителен успех.

"На нас ни се иска развоят на цялото събитие да е в наша полза. Но всичко си зависи от нас. И този, и в следващия мач през декември. Трябва тука да направим максимума и в следващия мач у дома отново максимума. Утре очаквам мач на надлъгване, надхитряне, но и за задължително печелене. Защото точките са важни", завърши той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рецидивист на пътя: Само за денонощие е хванат два пъти с дрога зад волана
Рецидивист на пътя: Само за денонощие е хванат два пъти с дрога зад волана
Среща на ОССЕ в Скопие: Какви са очакванията и как ще бъде посрещнат Сергей Лавров?
Среща на ОССЕ в Скопие: Какви са очакванията и как ще бъде посрещнат Сергей Лавров?