НОВИНИ

Опасно мъртво вълнение по Южното Черноморие

bnt avatar logo
от БНТ
16:48, 16.08.2020 (обновена)
10185
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Опасно мъртво вълнение по Южното Черноморие, предупреждават спасителите. На бургаския плаж за първи път бяха поставени и специални заграждения за най-опасните зони.

След спокойното море през изминалата седмица, рано тази сутрин спасителите на бургаския плаж забелязали мъртво течение. Вълнението се увеличило, а с него и опасните зони. За това с колчета и полицейски летни са обозначени местата с дънни ями.

Петър Русев, старши спасител: Това го направихме за безопасност на плажуващите, защото все пак, където сме ги сложили, там означава, че не трябва да се влизат и горе-долу да има някакъв контрол върху тях. Летовниците внимават, спазват ги, питат ни просто какво означава това. Дори обясняваме, защото все пак за първи път слагаме такива неща.

В момента вълнението на морето е между 3-4 бала, а за опасното море сигнализира и червеният флаг.

Спасителите позволяваха на възрастните да влизат до кръста, а на децата само на метър от брега. Дюшеците и поясите са абсолютно забранени.

Спасителите предупреждават, че тази година мъртвото вълнение е изключително динамично. Морето ще продължава да е опасно и през следващите няколко дни.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск призова за спазване на закона и правата в Беларус
Папа Франциск призова за спазване на закона и правата в Беларус
Верижна катастрофа на пътя Бургас - Ветрен, има пострадали
Верижна катастрофа на пътя Бургас - Ветрен, има пострадали