НОВИНИ

Опасност от поледици в Северозападна България и в неделя

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 05.12.2020
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

Потвърдиха се очакванията за затопляне у нас, по-съществено в източната половина от страната. В широки граници бяха за пореден ден температурите както сутрешните, така и следобедните. 16° беше максималната температура във Велико Търново, 14° в Сандански, в столицата - около 8°, докато в Монтана и Кнежа беше едва 2°.

Без съществена промяна ще се задържи времето и през следващото денонощие. Минималните температури утре отново ще са в широки граници - от около нулата в Северозападна България, където сутринта са възможни поледици, до 10-12° по Черноморието, в София - около 5°. В отделни райони ще ръми или слабо ще превалява.

През деня ще се задържи предимно облачно и мъгливо, като на места ще превалява. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури в повечето райони ще са между 8° и 13°, в София - около 9°, по-ниски в северозападните части от страната.

В планинските райони също ще преобладава облачно време, на места и с мъгли, а временни разкъсвания ще има по най-високите части. На места ще има слаби валежи от дъжд, над 1600 метра - от сняг.

Максималните температури в курортите ще са от 2° на Алеко, 6° в Боровец и Пампорово до 9° в Банско. Ще духа до умерен югоизточен вятър.

В по-голямата част от Европа ще преобладава облачно време, на много места с валежи от дъжд, а в северните райони от Пиренейския полуостров, както и на Скандинавския полуостров, валежите ще са от сняг.

Облачно и мъгливо ще бъде и на Балканите. На места в западните и южните райони ще превалява дъжд, а в Хърватия и Словения валежите ще са интензивни и значителни по количество. В северозападните части на полуострова ще бъде и ветровито.

У нас, в понеделник, още преди обяд в Западна България ще започнат валежи от дъжд, по-интензивни в югозападните райони, а по-късно ще завали и в централната част от страната. Привечер и през нощта в Предбалкана и северозападните райони дъждът ще се примесва със сняг. Във вторник ще продължи да вали само в Североизточна България. Предимно облачно ще се задържи и през следващите дни, на места с валежи, повече по количество в южните райони. Температурите ще се повишават и ще бъде по-топло от обичайното за декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изкупиха всички 1000 билета за мача между Пулев и Джошуа за 1 секунда
Изкупиха всички 1000 билета за мача между Пулев и Джошуа за 1 секунда
Коледен базар във Варна подпомага семействата на деца с увреждания
Коледен базар във Варна подпомага семействата на деца с увреждания