НОВИНИ

Опит за кражба остави без ток Бистрица, Железница и вилна зона Симеоново-Драгалевци

опит кражба остави без ток бистрица железница вилна зона симеоново драгалевци
bnt avatar logo
от БНТ
15:08, 13.03.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Опит за кражба на кабел, собственост на ЧЕЗ Разпределение България, остави без електрозахранване тази сутрин 5000 домакинства в селата Бистрица, Железница и вилна зона Симеоново-Драгалевци.

Екипи на дружеството реагираха по най-бързия възможен начин, като локализираха и отстраниха повредата за около час.

Установено е, че неизвестни лица са нарушили целостта на кабел 20 kV чрез механична намеса в близост до южната дъга на Околовръстния път в столицата. Уведомени за инцидента са органите на МВР.

Подобни деяния нарушават нормалния ритъм на живот и спокойствието на клиентите, което не може да се компенсира по никакъв начин, съобщават от дружество ЧЕЗ.

За отстраняване на щетите се влагат средства, които в противен случаи биха могли да се използват за модернизиране на мрежата. Често посегателствата застрашават човешки животи не само на извършителите, но и на невинни лица.

Въпреки безспорните материални и нематериални щети, които нанасят, престъпленията често остават ненаказани. ЧЕЗ Разпределение призовава за третирането на посегателствата над инфраструктурни обекти като сериозни престъпления, наказуеми със съответните възпиращи санкции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военен самолет се разби в Казахстан, 4 души са загинали
Военен самолет се разби в Казахстан, 4 души са загинали
Етър с осакатен състав срещу ЦСКА София
Етър с осакатен състав срещу ЦСКА София