НОВИНИ

Oще един елитен тенисист е с коронавирус след участие в турнир

oще един елитен тенисист коронавирус участие турнир
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:40, 04.07.2020
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Франсис Тиафо потвърди, че е тествал положително за COVID-19 само седмица след като даде отрицателна проба. 22-годишният тенисист, намиращ се на 81-о място в света, потвърди новината в социалните мрежи, след като се почувствал зле в петък.

„За съжаление, тествах положително за коронавирус в петък вечер и трябва да се оттегля от отборната надпревара Ол-Американ в Атланта тази седмица. През изминалите два месеца тренирах във Флорида и дадох отрицателна проба преди седмица. Ще проведа втори тест в началото на следващата седмица, но вече започнахме протокола по самоизолация по препоръка на медицинския екип тук в Атланта. Докато бях ентусиазиран да се завърна на корта, здравето и безопасността на всички остава основен приоритет“, написа той в Туитър.

Тиафо е поредната жертва на вируса сред тенисистите. Новак Джокович, заедно с Григор Димитров, Борна Чорич и Виктор Троицки тестваха положително за COVID-19 след Адриа Тур – благотворителна надпревара, организирана от 17-кратния шампион в турнирите от Шлема. Новината идва в същата седмица, в която сънародникът на Тиафо – Джон Иснър, който ще играе в Атланта този уикенд, каза на турнирните критици „да останат по мазетата си“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски подписа с компания за спортни залози
Левски подписа с компания за спортни залози
Работничка от шивашка фирма в Русе е диагностицирана с Covid-19
Работничка от шивашка фирма в Русе е диагностицирана с Covid-19