НОВИНИ

Още по-горещо ще бъде в неделния ден

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 23.07.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Почти 40 градуса достигнаха температурите днес на места в страната. Единствено по морския бряг бяха по-ниски. Горещата вълна ще се задържи и в близките дни, като утре районите с температури, доближаващи 40 градуса, ще са повече - предупреждение от втора степен е обявено за 19 области. На места в западните и централните райони на Дунавската равнина е възможно температурите да са и по-високи, но по-късно през деня със слаб, в Дунавската равнина умерен северозападен вятър слабо ще се понижат.

След обяд ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места в Западна България ще превали.

В следобедните часове и по морския бряг вятърът ще е до умерен вятър, и с посока от изток-югоизток. Денят там ще е слънчев с температури от 28° до 30°.Температурата на морската вода е около 24 - 25°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините утре ще има и слънце, но и купести облаци и в масивите от Западна България ще превали. Ще духа умерен вятър от север-северозапад.

Над по-голямата част от континента ще е предимно слънчево, в Южна Европа, включително и на Балканите ще се задържи и много горещо. Под влияние атлантически циклон, на Британските острови ще бъде предимно облачно, ветровито, на много места с валежи от дъжд.

У нас в понеделник температурите ще се понижат и максималните ще са между 31° и 36°. Времето ще бъде предимно слънчево, след обяд в източните и планинските райони с превалявания. В сряда и четвъртък ще превали и прегърми над Югозападна България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лоренцо Музети и Карлос Алкарас ще спорят за титлата на тенис турнира в Хамбург
Лоренцо Музети и Карлос Алкарас ще спорят за титлата на тенис турнира в Хамбург
Националките по баскетбол до 16 години победиха Румъния в контрола, играна в Стара Загора
Националките по баскетбол до 16 години победиха Румъния в контрола, играна в Стара Загора