НОВИНИ

Още по-топло време през уикенда

bnt avatar logo
от БНТ
12:49, 09.04.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Времето
Слушай новината

Предимно слънчев ще е днешният ден, с максимални температури между 9° и 14°, в София - около 10°. В близките часове над източната половина от страната ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще бъде слаб, в Източна България - до умерен от север, но до вечерта постепенно ще утихва.

През нощта ще се задържи тихо и безоблачно, с минимални температури в почти цялата страна, с изключение на морския бряг, под нулата, между минус 5° и минус 1°.

Утре ще бъде по-топло в сравнение с днес, с максимални температури между 14° и 19°. Ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността над западната част от страната. Вятърът ще е слаб и ще се ориентира от югоизток.

И в планините ще е предимно слънчево време и подходящо както за туризъм, така и за любителите на снежните спортове.

Ще духа слаб западен, във високите части - умерен северен вятър .Максималните температури на Алеко и в Пампорово ще са около минус 1, минус 2 градуса, на Шилигарника около 1°, а в Боровец около 3°.

Не само у нас, а на целия Балкански полуостров ще е предимно слънчево, а температурите ще започнат да се повишават.

Слънчево ще бъде и над Южна Италия, но в северните райони ще има валежи от дъжд. Облачно ще бъде над Британските острови, над Западна и Централна Европа. Дъжд ще превалява, главно в северната половина на Франция, Германия и страните от Бенелюкс. Сняг ще вали на много места на Скандинавския полуостров.

У нас в неделя ще бъде предимно слънчево, а затоплянето ще продължи. Слънчево и още по-топло ще бъде в началото на новата седмица, но в следобедните часове във вторник, все още главно над планинските райони в Западна България, ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици.

В сряда се очакват проливни валежи, придружени от гръмотевични бури. Възможни са и градушки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От 12 април в София започват да пръскат срещу кърлежи
От 12 април в София започват да пръскат срещу кърлежи
Младеж в Бургас отглеждал марихуана в палатка в хола си
Младеж в Бургас отглеждал марихуана в палатка в хола си