НОВИНИ

Още по-топло време утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:32, 10.04.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Времето
Слушай новината

19° достигна температурата днес в Русе, 18° в Свищов и Видин, 17° в Плевен, 15° в София и Пловдив, около 13° - 14° в източните райони и на морския бряг.

Утре ще бъде още по-топло с максимални температури от 15° до 20° - стойности вече близки до обичайните. Ще преобладава слънчево време със слаб до умерен източен вятър. По Черноморието, където отново ще остане много по-хладно, с температури следобед от 10° до 12°, вятърът ще бъде от север.

По-високи в сравнение с днес ще бъдат и минималните температури, в повечето райони между минус 3° и 2°, в София - около минус 2°.

Слънчево време и в планините, където също предстои затопляне. Ще духа слаб, по високите и открити части умерен вятър от север-североизток. Максималните
температури по високите върхове ще са около 2 - 3° под нулата.

В курортите: 4° на Алеко, 7° в Боровец, както и в ски-зона Шилигарника над Банско - около 8°. Остава повишена опасността от лавини извън обработените ски писти в курортите.

По-топло и предимно слънчево ще бъде и на Балканите, малко по-ниски от обичайните ще останат температурите на места в югоизточните райони от полуострова.

Слънчево ще бъде и в по-голямата част от Източна Европа. Проливни валежи и съществено застудяване се очакват в страните от Западна Европа. Причината - студен атмосферен фронт. Очакванията в северните райони на Пиренейския полуостров дъждът да се примесва със сняг. След обяд сняг ще завали и на Британските острови.

У нас затоплянето ще продължи и в началото на новата седмица, но след няколко дни със слънчево време, отново ни очакват валежи. Във вторник, в следобедните часове, все още на отделни места, но в сряда валежи и гръмотевични бури ще има в много райони от страната. Има условия за значителни количества и градушки.

Предстои и поредното чувствително застудяване, при което през нощта срещу четвъртък ще превали и сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу агресията в Бургас
Протест срещу агресията в Бургас
Байерн пак се препъна у дома
Байерн пак се препъна у дома