НОВИНИ

Още по-ветровито време следобед

bnt avatar logo
от БНТ
13:36, 28.03.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Времето
Слушай новината

В следобедните часове ни очаква по-ветровито време. Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще е умерен до силен. Облачността ще е променлива и в Дунавската равнина и Източна България ще превали дъжд, на отделни места е възможно и да прегърми. Температурите ще са между 14° и 19°.

През нощта ще духа предимно слаб, утре до умерен северозападен, в източните райони - северен вятър, с който ще проникне малко по-студен въздух. Температурите сутринта ще са от 1° до 6°, а максималните за деня ще са между 12° и 17°. Облачността ще остане променлива, след обяд по-често значителна и на отделни места в планинските и източните райони ще превали дъжд.

В планините денят започна слънчево, но следобед по върховете ще превали слаб сняг.

Утре сняг се очаква на височина над 1500 метра. В по-ниското ще превалява дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, с който ще нахлуе по-студен въздух. Температурите в курортите ще са 2 - 3 градуса над нулата, в района на Алеко около минус 2 градуса.

Слънчево време утре на Пиренеите, в Западна Европа и Италия. Над останалата част от континента ще е предимно облачно. На отделни места в източните райони от Балканите ще превали дъжд, както и по-късно през деня в Гърция.

У нас във вторник и сряда дневните температури още малко ще се понижат - максималните ще бъдат предимно между 10° и 15°. Във вторник в югоизточната половина от страната, а в сряда - в западната, ще превали дъжд, в планините над 1200 метра - сняг.

В четвъртък и петък ще е слънчево. Температурите ще се повишават и в петък ще достигат и надхвърлят 20°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боряна Калейн триумфира с титлата на обръч на Световната купа в София
Боряна Калейн триумфира с титлата на обръч на Световната купа в София
В малките магазини в Берлин влизат само с отрицателен PCR
В малките магазини в Берлин влизат само с отрицателен PCR