НОВИНИ

ОСК Локомотив избра Светлана Каменова и Радина Томова за най-добри спортисти за 2023 г.

националката българия бокс светлана каменова спортист месец март
Снимка: БФ Бокс/Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
13:46, 31.01.2024
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Обединени спортни клубове (ОСК) Локомотив София обяви боксьорката Светлана Каменова и гимнастичката Радина Томова за най-добри спортисти за изминалата година. Кадетките по баскетбол до 16 години заслужиха приза за най-добър отбор, а олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева взе наградата за треньор номер 1.

"Тази година бе много трудно определянето на десетката. Хубавите резултати са факт, защото на лице има отлични условия за подготовка на нашите спортисти", заяви председателят на ОСК Локомотив - Даме Стойков.

Каменова и Томова бяха отличени от останалите спортисти в "Локомотив" заради изключителните си резултати през изминалата година 2023. Националката по бокс спечели бронзов медал на световното първенство за жени в Индия, а освен това стана шампионка на турнирите "Странджа" и "Феликс Щам". Тя взе още три златни медала от държавни първенства по бокс и си осигури квота за Олимпиадата.

По време на церемонията Каменова каза, че "трябва да се работи и резултатите няма да закъснеят".

Томова спечели златен медал в многобоя и отборно на европейското първенство по художествена гимнастика в Баку, както и сребро на пет обръча. С ансамбъла тя стана и отборен световен шампион във Валенсия.

"Благодаря за наградата и за подкрепата на ОСК Локомотив София и г-н Даме Стойков. Благодаря и на моята треньорка Катрин Велкова за цялата подкрепа и вярата в мен", заяви Томова по време на церемонията.

Сред отличените са още Ангел Димитров (бокс), Вардан Манукян (тенис), Георги Граматиков (джудо), Константин Костов (бокс), Константин Дебренлиев (ръгби), Кая Борисова (карате), Марк Христов (джудо) и Янко Илиев (бокс).

"На стадиона тренират около 2000 деца в 15 вида спорт. Вечерно време след 5 часа е пълно с живот и залите са препълнени. Много от нашите треньори знаят какво беше състоянието на спорта в Локомотив преди десет години. Стадионът беше запечатан, коридорите бяха басейни, покривите течаха, баскетболната зала беше разбита, а волейболната за нищо не ставаше. Лека-полека си ремонтирахме базата и направихме залите приятни за тренировки, та за това имаме успехи", каза Даме Стойков.

"Локомотив винаги ще има моята подкрепа, за да може нашите деца да тренират и да има къде да се развиват. Изпращаме успешна година във всички спортове. Искаме децата да имат желание и мотивация да спортуват в Локомотив. Благодаря на всички спортисти и треньори и дано догодина да се поздравим с поне два медала на Олимпийски игри. Локомотив е явление в българския спорт. Радва ме, че развиваме всички видове спорт и сме като едно голямо семейство", добави още председателят на ОСК Локомотив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стачки блокират работата на големи летища в Германия в четвъртък
Стачки блокират работата на големи летища в Германия в четвъртък
Задържаха трима наркодилъри във Варна
Задържаха трима наркодилъри във Варна