НОВИНИ

Осми ден от изчезването на Сашко: Баща му обяви парична награда за намирането му (ОБЗОР)

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
18:15, 18.11.2022
Чете се за: 03:30 мин.
У нас
Слушай новината

Бащата на изчезналия Александър обяви 100 000 лева награда за намирането му. Според него Сашко е отвлечен, но майката Радостина Цветанова не е замесена. Поддържал контакт с нея, въпреки че са разведени от три години, но отказа да даде подробности кога и за какво са говорили, нито защо жената още не се е върнала в България.

Бащата на изчезналия 12-годишен Александър не е бил заплашван и не дължи пари на никого, а само на банката. Досега никой не го е търсил, за да иска откуп, но бащинското му чувство показвало, че Сашко не се е загубил, защото има добра ориентация и не е склонен да избяга.

"Важното е да намерим детето, разбирате ли? Ние не говорим за някой, който ни се обажда по телефона, ние говорим за някой, който намери Сашко и го доведе", каза Александър Цветанов, баща на Сашко.

Родителите на 12-годишното момче са в контакт. Бащата отхвърли твърденията, че майката е имала желание да вземе Сашко при себе си.

-Какво ви казва тя? Защо не идва, нали е майка, не се ли притеснява?

- Всеки човек отговаря сам за себе си, аз съм разведен.

- Имате ли подозрения към майката?

- Нямам никакви подозрения към майката. На 100% съм сигурен, че не е тя, защото я познавам, коментира Александър Цветанов, баща на Сашко.

Цветанов отрече и да дължи пари на някой, освен на банката. Според криминалиста Иван Савов малкият Сашко със сигурност е отвлечен. Не е оптимист, че детето ще бъде намерено живо.

"Мина прекалено много време в безплодно търсене в район, в който очевидно няма да го намерят. За съжаление, не бяха свършени някои неща, които трябваше да бъдат свършени още в самото начало и които може би щяха да дадат някаква правдива следа", каза Иван Савов, криминалист.

Обявяването на паричната награда от 100 000 лв. за намирането на Сашко е координирано с полицията в Перник, но не и с доброволците, които вече 8-ми ден издирват детето буквално под дърво и камък.

"Аз приканвам пак доброволците, които не го правят за парите да са тук сред нас, ние сме тук не заради парите, а заради големите ни сърца. Ние сме хора с големи сърца, които денонощно работим на терен", заяви Ивайло Манасиев, доброволец.

"Каквото можем от наша страна досега сме направили, много и от доброволците са се свързали с нас, постарали сме в тези дни да им съдействаме и с вода", заяви Мартин Жлябинков, секретар на община Перник.

Днес доброволците обхождаха района около Радомир, но без резултат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И Австрия е против влизането на България, Румъния и Хърватия в Шенген
И Австрия е против влизането на България, Румъния и Хърватия в Шенген
Над 300 IP адреса у нас постоянно обменят детска порнография
Над 300 IP адреса у нас постоянно обменят детска порнография