НОВИНИ

Осмо ново попълнение за Берое

Юношески национал подсили състава на старозагорци

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
16:38, 18.08.2024
Чете се за: 01:30 мин.
Спорт
Осмо ново попълнение за Берое
Слушай новината

Берое Стара Загора затвърди тенденцията за най-активен отбор през настоящата седмица, осъществявайки пети входящ трансфер в рамките на седем дни. „Зелено-белите“ се похвалиха със своето шесто българско и общо осмо ново попълнение за лятото. Под ръководството на Даниел Клечков ще тренира и играе Кристиян Желев, споделиха днес официално от клуба. Юношеският национал ще се доказва с екипа на тима от Стара Загора през следващия сезон.

В последните две години гардът игра за Хасково и за това време се превърна в основна фигура. През 2023/2024 пловдивчанинът има средно по 22.9 точки, 5.4 борби и 2.3 асистенции за 17 мача в редовния сезон на ББЛ А група, регион Юг. Желев е юноша на Академик Бултекс 99, а в края на април помогна на тима до 19 години да спечели бронзовите медали на финалите във въпросната възраст.

Досега 18-годишният талант е играл и за втория отбор на Академик. Наскоро 180-сантиметровият баскетболист взе участие на европейското първенство в Скопие, Дивизия Б, където допринесе за това представителния тим на юношите да се пребори за бронза и за място в елита.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франческо Баная триумфира в Гран при на Австрия
Франческо Баная триумфира в Гран при на Австрия