НОВИНИ

Остава по-топло от обичайното

bnt avatar logo
от БНТ
21:10, 18.12.2020
Чете се за: 00:55 мин.
У нас
Слушай новината

По-топло от обичайното за края на декември ще остане у нас и в близките дни , а вероятност за снежна Коледа е много много малка.

И през следващото денонощие времето в равнинната част от страната ще се задържи облачно и мъгливо, а в отделни райони дори ще преръмява. Минималните температури ще са между 1° и 6°, в София - около 3°.

Временно подобрение на видимостта и разкъсване на облачността ще има в следобедните часове, главно над югозападните райони от страната, където температурите ще достигнат до около 10°. В останалата част от страната се очакват максимални стойности между 3° и 8°.

Много добри условия за туризъм в планините - слънчево и по-топло от обичайното за месеца, с максимални температури по най-високите върхове около градус-два под нулата, a в планинските курорти - от 4° на Алеко до 7-8° в Боровец и Пампорово. В Банско вчера откриха ски сезона, в Пампорово предстои това да се случи утре. На Боровец и Алеко съоръженията ще работят все още само за туристи.

В Прибалтика ще превалява слаб дъжд и ще се образуват поледици, Дъждовно ще бъде на Пиренеите, в много райони от Западна Европа, както в по-голямата част от Скандинавския полуостров. Сняг ще вали във Финландия и северните райони от Европейска Русия.

По-често облачно и в много райони мъгливо ще бъде в страните от Централна и Източна Европа, включително и на Балканите. Причината - обширна област от високо атмосферно налягане. Предупреждение за опасно намалена видимост е в сила утре в Германия, Полша, Словакия, както и в западните райони на полуострова.

По-често облачно и мъгливо ще се задържи и в близките дни у нас. Вероятност за съвсем слаби превалявания има в неделя в югоизточните райони, а в понеделник и вторник - в Източна България и планините. В сряда облачността временно и ще намалее, а дневните температури ще се повишат с няколко градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар остави без дом семейство с две деца от Българене
Пожар остави без дом семейство с две деца от Българене
Милена Тодорова 29-та на спринта в Австрия
Милена Тодорова 29-та на спринта в Австрия