НОВИНИ

Уроците на Щастливеца - в новия спектакъл "Ганьоада"

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
20:58, 18.12.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Още
Слушай новината

Бай Ганьо - клониран, пеещ и с нови сили се завръща на сцената. "Ганьоада" на режисьора Бойко Илиев тази вечер прави своята премиера в Нов театър НДК.

Кадват, че напук на COVID ситуацията излизат с премиера. Не приемат света без театър. Затова от Нов театър НДК правят всичко възможно, да не прекъсват връзката със зрителите. Йордан Петков - Дуньо и съзвездие млади актьори ни посрещат в "Ганьоада". Всички влизат в образа на Бай Ганьо.

"Битката между Алеко и Бай Ганьо се опитваме да я проведем чрез всички актьори, които представят своя Бай Ганьо, а Алеко е един. И като че ли искам това размножаване на Алеко да се случи, както се размножава бай Ганьо", обяснява режисьорът Бойко Илиев.

Неспокойният дух на Алеко и непокорният му герой пътуват във времето. Музикалната сатира, под диригентството и с аранжиментите на Евгени Господинов преминава през цяла Европа, със здравите основи на българския фолклор.

"Навлязохме още по-дълбоко в многогласовото пеене в нашия фолклор, което ни зарежда и ни изважда много често от кризите, в които попадаме много често", допълва Бойко Илиев.

В "Ганьоада" изваждат на преден план и уроците за оцеляване от Щастливеца и неговия герой - с жизнеността, желанието за познаване на света и неизменната усмивка дори към трудностите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милена Тодорова 29-та на спринта в Австрия
Милена Тодорова 29-та на спринта в Австрия
"Европейци": Как идеята за малка бутикова изба промени цял регион в Родопите
"Европейци": Как идеята за малка бутикова изба промени цял регион в Родопите