НОВИНИ

Остава студено, но с повече слънце

bnt avatar logo
от БНТ
13:34, 15.02.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Тази сутрин в по-голямата част от страната температурите паднаха до под минус 10°, в Благоевград - минус 13°, Пазарджик - минус 14°, в София градусите достигнаха минус 15.

Предупреждение за много студено време остава в сила само в югозападните райони, където температурите и през деня ще се задържат под нулата. В останалата част от страната се очакват максимални стойности между 0° и 5°. Ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

През нощта ще бъде безоблачно. Утрото ще ни посрещне с минимални температури между минус 10 и минус 5°, по-ниски на места в Югозападна България. Вятърът ще е слаб, в Източна България - до умерен, от север и с него ще продължи да прониква по-студен въздух и в много области в страната отново има предупреждение за отрицателни дневни температури.

Утре максималните температури ще са по-ниски, между минус 3 и плюс 2 градуса. Ще бъде слънчево през деня, с временни увеличения на облачността, по-значителни над централните и планинските райони, на отделни места ще прехвърчи слаб сняг. Има опасност и от поледици.

В планините облачността ще е променлива, над масивите от Централна България - често значителна. На отделни места ще превали слаб сняг.

Температурите в курортите ще са от минус 12° на Алеко, около минус 9°, минус 11° в Боровец и Пампорово, до минус 5 градуса в Банско. Ще е ветровито, с умерен, по високите и открити части силен северен вятър.

В сряда сутринта ще е много студено, с минимални температури от минус 15°, минус 16°, на места в югозападната част от страната до минус 5°, минус 6° в северните и източните райони. Ще е предимно слънчево и дневните температури слабо ще се повишат.

В четвъртък повишението на температурите ще продължи. Над Източна България не са изключени и слаби превалявания. През следващите дни до края на седмицата облачността ще е предимно значителна, но вероятността за валежи е малка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха тялото на премръзнала жена край дупнишко село
Откриха тялото на премръзнала жена край дупнишко село
Деветима от Марсилия удържаха хикс срещу Бордо
Деветима от Марсилия удържаха хикс срещу Бордо