НОВИНИ

Остава ветровито с ураганен вятър във високите части на планините

bnt avatar logo
от БНТ
13:25, 26.01.2024
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Много ветровито ще бъде и днес. След планините, където по високите части вятърът е ураганен, най-силни са поривите на вятъра в Оряхово и Сливен – над 70 км/ч и на нос Калиакра – около 60.

Предупреждение за опасно силни пориви, със скорост до около 70 км/ч , е в сила в западната половина от страната.

Максималните температури в повечето райони днес ще бъдат между 5° и 11°, в София - около 7°, но вятърът ще създава усещането за по-студено от действителното време. Облачността ще е променлива, със слаби превалявания в източните и планинските райони, и от дъжд, и от сняг.

През нощта ще е почти без валежи, а минималните температури утре ще са между минус 4° и 3°, в София - около минус 3°. След временно отслабване,

През деня вятърът от северозапад ще се усили, повече отново в западната половина от страната. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд и сняг, на повече места в Северна и Източна България. Максималните температури ще от 3° в североизточните до 11° в южните райони от страната, в София - около 4°.

Ветровито и облачно ще е и по Черноморието, на места с валежи от дъжд, които в северните райони ще се примесват със сняг. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Много ветровито време и в планините. Ще духа бурен и ураганен северозападен вятър. Ще бъде облачно, с валежи от сняг, на повече места в Стара планина и там ще има и условия за виелици. Максималните температури в курортите щe бъдат между минус 5 и минус 1 градуса.

В неделя и понеделник вятърът в по-голямата част от страната, с изключение на Източна България, ще отслабне, а повече превалявания ще има през първия ден, главно в североизточните и планинските райони.

С намалението на облачността, минималните температури във вторник и сряда съществено ще се понижат, но максималните ще тръгнат нагоре.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ненад Биелица отнесе три мача наказание и 25 000 евро глоба след удара в лицето на Лерой Сане
Ненад Биелица отнесе три мача наказание и 25 000 евро глоба след удара в лицето на Лерой Сане
Александър Донски не успя да довърши мача си от четвъртфиналите на турнира в Монастир
Александър Донски не успя да довърши мача си от четвъртфиналите на турнира в Монастир