НОВИНИ

Какви мерки предприемат институциите срещу трафика на хора

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
11:41, 26.01.2024
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Национална конференция за борбата с трафика на хора събра експерти от различни институции. По време на форума бяха обсъдени добри практики, но и мерки за борба с този тип престъпление. Домакин на конференцията е вицепремиерът Мария Габриел. По време на събитието стана ясно, че трафикът на хора засяга милиони хора по света, без значение от техните пол, възраст и националност, а сътрудничеството между различните институции е сред основните механизми на борбата с него.

"Бедност, лоши условия на живот, безработица, военни конфликти, нестабилност, ниско ниво на образование, тези фактори оказват влияние на трафика на хора. Моето послание е да изкореним първопричините за престъплението", заяви вицепремиерът Мария Габриел.

"Начините за извършване на това престъпление стават все по-разнообразни, което изисква бърз и адекватен институционален отговор. Подобна тенденция наблюдаваме и по отношение на контрабандата на мигранти – престъпление, тясно свързано с трафика на хора. Практиката показва, че често престъпни групи се занимават и с двата вида престъпна дейност, генерираща огромни печалби", допълни вътрешният министър Калин Стоянов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новак Джокович: Това не е началото на края, ще видим какво ще стане през сезона
Новак Джокович: Това не е началото на края, ще видим какво ще стане през сезона
Амаду Думбуя вече не е футболист на Ботев Пловдив
Амаду Думбуя вече не е футболист на Ботев Пловдив