НОВИНИ

Оставиха в ареста мъжа, който преби и стреля по шофьор на пътя край Добрич

bnt avatar logo
от БНТ
15:15, 27.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

37-годишният Илтер Асанов, който преби и стреля по шофьор на пътя в Добрич, остава за постоянно в ареста. Днес Добричкият окръжен съд потвърди решението на първа инстанция.

Наглата саморазправа стана миналата седмица след отнето предимство. По време на спора 37-годишният нападател блъснал на няколко пъти с колата си автомобила на потърпевшия Пламен Михов, стрелял с газов пистолет и накрая го пребил.

Нападателят Илтер Асанов е обвинен в хулиганство. Взетите кръвни проби след инцидента показват, че той не е употребил алкохол или наркотични вещества. Съдът не уважи искането на защитата за по-лека мярка за неотклонение с мотив, че извършеното престъпление е с висока обществена опасност. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Пред съдебния състав обвиняемият Асанов запази мълчание. "Това е негово право, а това какво споделя с мен е адвокатска тайна", лаконичен беше и адвокатът му Севдалин Събев.

Илтер Асанов е с криминално досие. Той има условна присъда за закана за убийство и за увреждане на чуждо имущество, която все още е в сила.

Според прокуратурата в Добрич Асанов трябва да остане за постоянно в ареста, защото има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

От защитата ще настояват да се изясни и дали Асанов е бил провокиран на пътното платно.

"Тепърва за това ще искаме назначаването на съответните експертизи, които коментирахме - съдебно-психиатрична, съдебно-психологическа и т.н.", заяви адвокатът Севдалин Събев.

Семейството на пребития Пламен Михов ще предяви иск срещу Илтер Асанов за опит за убийство. Ако нападателят бъде признат за виновен според сегашното обвинение в хулиганство, предвиденото наказание е до 3 години лишаване от свобода.

Автор: Петър Дойкински

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гарет Бари сложи край на кариерата си на 39 години
Гарет Бари сложи край на кариерата си на 39 години
Джокович се надява Дел Потро да се върне на корта
Джокович се надява Дел Потро да се върне на корта