НОВИНИ

Семейството на пребития на пътя в Добрич мъж ще предяви иск за опит за убийство

bnt avatar logo
от БНТ
16:11, 25.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Семейството на пребития на пътя в Добрич Пламен Михов ще предяви иск за опит за убийство срещу Илтер Аксанов. Това каза пред БНТ съпругата на пострадалия мъж.

Бруталната саморазправа стана миналата седмица в индустриалната зона на града след отнето предимство. По време на спора 37-годишният нападател блъснал на няколко пъти с колата си автомобила на Пламен Михов, стрелял с газов пистолет и накрая пребил мъжа от Добрич.

Съпругата на пострадалия мъж е в шок след агресията на пътя, която е преживял. Нападателят Илтер Аксанов е с криминално досие. Той беше задържан веднага след инцидента с обвинение за хулиганство.

"Това не е хулиганство, това е опит за убийство. Ако моят съпруг не беше реагирал адекватно, изстрелите щяха да бъдат няколко и можеше наистина да бъдат фатални", заяви съпругата на пострадалия Илияна Кръстева.

Семейството на пребития мъж настоява за адекватно наказание за нападателя. Според юристи, за да се спре агресията на пътя, трябва да се промени Наказателният кодекс в частта му за хулиганските прояви.

Марин Марковски, адвокат: Трябва да се добави към този текст - ако хулиганските действия са извършени на пътното платно, тогава трябва да бъде същото наказание до 8 години.

"Ако не покажем, че имаме държава, значи този тип агресори ще продължават да тероризират обикновените хора", категорична е Илияна Кръстева.

Тази нощ здравословното състояние на пострадалия мъж се влошило внезапно. Наложило се той да бъде транспортиран до Спешния център в Добрич.

"Там му бяха направени вливания, медикаменти и съответно днес предстоят много нови изследвания", посочи съпругата на пострадалия.

В момента семейството на Пламен Михов е подложено на огромен стрес. Съпругата Илияна Кръстева прогнозира, че ще са нужни години, за да се възстановяват от преживения шок.

Автор: Петър Дойкински

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две лъвчета са най-новите обитатели на варненския Зоокът
Две лъвчета са най-новите обитатели на варненския Зоокът
Разбиха схема за източване на НОИ с фалшиви болнични
Разбиха схема за източване на НОИ с фалшиви болнични