НОВИНИ

От 1 до 3 години затвор може да получи полицаят, застъпил на нощно дежурство пиян

Униформеният е с 32-годишен стаж в системата на МВР

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:34, 26.01.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Пиян на дежурство. Полицай беше задържан с 1,6 промила алкохол в Казанлък. С това количество алкохол той подкарал и патрулката и така от Павел баня стигнал до Казанлък. Полицаят е задържан.

Униформеният е с 32-годишен стаж в системата на МВР. Работил е в полицията в Казанлък, но след провинение, сързано с употреба на алкохол, е преместен в участъка в Павел баня. Снощи в 20:30 часа застъпил на нощно дежурство.

Таня Димитрова – районен прокурор: "В 20 часа и 37 минути е бил извикан да се яви в Районно управление - Казанлък. Пътувал е от участък Павел баня до Казанлък с патрулния автомобил. Явявайки се около 21:00 часа е тестван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества. Тестът за наркотични вещества е отрицателен, а теста за употреба на алкохол е положителен като е отчел 1,56 промила".

Полицаят е задържан за 24 часа със заповед на началника на казанлъшкото полицейско управление. Днес е определен наблюдаващ прокурор, който обаче си е направил самоотвод.

Таня Димитрова – районен прокурор: "Наблюдаващият прокурор е бивш разследващ полицай в Районно управление - Казанлък и бивши колегиални отношения е имал с дългогодишния служител на РУ-Казанлък".

Назначен е нов наблюдаващ прокурор, който утре ще даде указания по досъдебното прозиводство. За това престъпление закона предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лв.

Репортер: Десислава Петкова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мирослава Минчева и Самуил Донков се класираха за финал на турнир по спортна стрелба в Мюнхен
Мирослава Минчева и Самуил Донков се класираха за финал на турнир по спортна стрелба в Мюнхен
Ива Димова стана първа българка със статут на международен съдия по лека атлетика
Ива Димова стана първа българка със статут на международен съдия по лека атлетика