НОВИНИ

От нашите пратеници: Хуманитарен конвой очаква коридор за Украйна през румънската граница

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
07:50, 03.03.2022
Чете се за: 01:37 мин.
По света
Слушай новината

Ситуацията на границата между Украйна и Румъния остава сложна.

Бежанският поток се засилва и не спира дори през тъмната част от денонощието. Въпреки лошото време и снеговалежа на границата продължават да пристигат хора, сред които много майки с малки деца.

По последна информация, голяма група бежанци от Лвов се насочва към границата с Румъния. По данни на граничните власти над 115 000 души са влезели от Украйна, а повече от 17 000 след това са напуснали Румъния и са влезли на българска територия.

На входа на Сирет има вече и хуманитарен конвой от 8 тира на Червения кръст, който очаква коридор, за да може да влезе в Украйна.

Преминаването е затруднено заради многобройните автомобили, оставени на границата на Украйна от хората, напускащи държавата.

Нашият екип се среща с Анатоли - украински гражданин, който от 8 години живее в Добрич. Дошъл е на граничния пункт, за да търси свои роднини.

Вижте повече подробности в прякото включване на Иво Никодимов

***

Българските граждани, които се намират на територията на Украйна и искат да бъдат евакуирани, могат да осъществят връзка и с дирекция "Ситуационния център" на Министерство на външните работи на Република България чрез имейл адрес: crisis@mfa.bg.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Славия и Берое ще определят последния полуфиналист за Купата на България
Славия и Берое ще определят последния полуфиналист за Купата на България
Истории от Шипка - върхът на свободата
Истории от Шипка - върхът на свободата