НОВИНИ

От нашите пратеници в Белград: Сърбите очакват Джокович у дома

Айше Сали
от Айше Сали
20:12, 16.01.2022
Чете се за: 02:17 мин.
По света
Слушай новината

Австралия реши окончателно - Новак Джокович се връща в Сърбия и няма да играе на първенството от Големия шлем. Специалният пратеник на БНТ в Белград Айше Сали стана свидетел на първите реакции след решението на съда в Белград.

В знак на подкрепа за Новак Джокович тази вечер изречението "Ноле, ти си гордостта на Сърбия!" ще бъде изписано на Белградската кула от 20.00 до 21.00 часа на фона на националния флаг.

Сърбия се приготвя да посрещне тенисиста като национален герой. Очаква се той да кацне на родна земя утре по обяд.

Този следобед бащата на Новак Джокович - Сърджан, пристигна в ресторанта в сръбската столица, но отказа да даде коментар пред медиите. Той помоли да се цитира съобщението му до медиите, в което се казва, че са разочаровани от решението на Федералния съд и от факта, че Новак трябва да напусне Австралия.

Семейство Джокович: Гордеем се с Новак

Тази сутрин президентът Вучич също коментира темата. Каза, че се е чул с тенисиста и го очаква на родна земя. Според него, случилото се е символ на политическа хайка.

Онези, които смятат, че отстояват принципи, само показаха, че нямат принципи. Те малтретираха най-добрия тенисист в света 10 - 11 дни, за да му връчат решение, за което се знаеше от първия ден. Ако те веднага бяха казали, че неваксинирани не могат да влизат в Австралия, той нямаше да пристигне. А така той направи всичко, което трябваше, а след това започна малтретиране в невиждан мащаб, буквално лов на вещици. Те мислят, че са унижили Джокович с това десетдневно малтретиране, но унижиха себе си, а Джокович може да се върне в страната си с високо вдигната глава, каза Александър Вучич, президент на Сърбия.

Реакцията на сръбските власти след новината за депортирането на Джокович

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо зад казуса "Джокович" прозират политически интереси
Защо зад казуса "Джокович" прозират политически интереси
Берое победи Черно море Тича с над 30 точки разлика
Берое победи Черно море Тича с над 30 точки разлика