НОВИНИ

Семейство Джокович: Гордеем се с Новак

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:50, 16.01.2022
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Семейството на Новак Джокович изпрати официално изявление до сръбските медии след депортирането на тенисиста от Австралия. Те обявиха публично подкрепата си за световния номер едно, разочаровани най-много от факта, че спортът не е успял да победи.

„Много сме разочаровани от решението на Федералния съд и от факта, че Новак трябва да напусне Австралия. Тук ставаше дума не само за спорт и участие в първия за годината турнир от Големия шлем, в който Новак доминира от десетилетие, но и за политиката и всички интереси, които надделяха в случая“, се казва в официалното становище, изпратено от семейство Джокович.

Родителите на сърбина бяха много активни по време на скандала, който се разрази в Мелбърн заради визата на Ноле.

Новак Джокович: Разочарован съм, но уважавам решението на съда

„Въпреки скандалното поведение към Новак, ние вярвахме, че спортът ще победи. Вярвахме, че потвърденият от съда факт ще бъде уважен, че Новак има валидна виза, че справедливостта ще възтържествува и че никакви "обществени интереси" няма да бъдат оправдание за взетото решение“, продължава изявлението на семейството.

Новак Джокович напусна Мелбърн с полет за Дубай. Очаква се след това той да се прибере в родината си.

„Настанаха трудни времена, особено за Новак, но това, което всички ние трябва да направим, преди всичко ние като негово семейство, е да го подкрепяме повече от всякога. Ще бъдем там, за да споделим ударите, които получи, да му помогнем да върне енергията си, вярата си в този спорт, преди всичко в честната игра, която тук напълно липсваше", продължава становището на семейството.

„Гордеем се с него и със силата, която той показа в тази битка, която Новак проведе достойно. Вярваме, че той ще излезе по-силен от тази ситуация и времето ще покаже това, което безспорно винаги се е потвърждавало досега, а това е, че е Новак Джокович е голям шампион и човек“, завършва съобщението от семейство Джокович.

Джокера загуби последния си съдебен опит за оставане в Австралия, затова няколко часа по-късно напусна територията на страната.

Тричленен състав отхвърли жалбата на тенисиста срещу решението на правителството да отмени визата му с мотива, че отказът му да бъде ваксиниран срещу COVID-19 го прави заплаха за общественото здраве.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сухопътните войски доставиха агрегат за ток в комплекса "Белмекен"
Сухопътните войски доставиха агрегат за ток в комплекса "Белмекен"
Алберт Попов 12-и в слалома във Венген
Алберт Попов 12-и в слалома във Венген