НОВИНИ

Новак Джокович: Разочарован съм, но уважавам решението на съда

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:41, 16.01.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният номер едно Новак Джокович направи изявление, след като загуби обжалването в съда за отменената му австралийска виза.

Той коментира присъдата, заявявайки, че е "изключително разочарован" от решението на съдиите да потвърдят анулирането на визата, но няма да обжалва решението на тричленния състав.

„Сега ще си взема почивка, за да си почина и да се възстановя, а по-късно ще дам коментар. Изключително съм разочарован от решението, което означава, че няма да мога да остана в Австралия и да се състезавам на Australian Open. Но аз уважавам това решение и ще сътруднича на властите относно моето заминаване от страната", сподели Новак Джокович.

"Неудобно ми е, че в последните няколко седмици бях център на внимание и се надявам, че сега можем да се съсредоточим върху играта и турнира, който обичам. Бих искал да пожелая успешен турнир на състезателите, доброволците и феновете по целия свят", каза още сърбинът.

Правителството смята, че 34-годишният Новак Джокович, който не е ваксиниран срещу COVID-19, представлява заплаха за общественото здраве. В петък решението за депортирането бе взето от министъра на имиграцията Алекс Хоук, а в неделя обжалването на сърбина беше отхвърлено.

"И искам да благодаря на моето семейство, приятели, отбор, фенове и сънародници за постоянната подкрепа. Те ми вдъхнаха много сила", завърши тенисистът.

Новак Джокович прекара по-голямата част от миналата седмица задържан в имиграционен хотел, след като визата му бе анулирана при пристигането на летището в Мелбърн. До това се стигна заради непокриване на изискванията за медицинско изключение за участие на Australian Open.

След спечелване на делото, той тренира няколко дни, преди визата му отново да бъде отказана, този път след решение на Алекс Хоук. Джокович е изправен пред тригодишна забрана да влиза в страната, освен при определени обстоятелства.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще поскъпне ли още хлябът у нас?
Ще поскъпне ли още хлябът у нас?
Проф. Радка Аргирова: Пандемията ще приключи още тази година
Проф. Радка Аргирова: Пандемията ще приключи още тази година