НОВИНИ

От нашите пратеници в САЩ: Доналд Тръмп очаква изхода от вота във Вашингтон

Александър Марков
от Александър Марков
06:05, 04.11.2020
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Вотът слага край на трескава кампания, доминирана от пандемия с 231 хиляди американски жертви и оставила без работа милиони. Тази година страната бе разтърсена от протести срещу расизма и полицейското насилие. Според сондаж на екзит пола четирима от всеки 10 избиратели на национално равнище оценяват като "много лошо" справянето с коронавируса, но посочват икономиката като проблем номер едно.

Ще коства ли това втори мандат на Доналд Тръмп? Президентът очаква изхода от вота във Вашингтон, там са и специалните ни пратеници Александър Марков и Владимир Богдански.

Минути около 6:00 часа Би Би Си актуализира информацията за разпределението на електоралните гласове - 192 за Джо Байдън срещу 114 за Доналд Тръмп. Причината е, че според информацията на Ройтерс всички щатове по западното тихоокеанско крайбрежие Калифорния, Орегон и Вашингтон са твърдо в полза на кандидата на демократите. Доналд Тръмп успя да спечели 14 щата до момента - Индиана, Кентъки, Тенеси, Южна Каролина, Алабама, Южна и Северна Дакота.

Всички улици в центъра на Вашингтон пред Белия дом са блокирани в радиус от няколко километра. Все повече американци започват да се събират.

Президентът Тръмп в момента се намира в източното крило на Белия дом заедно със семейството си и целия предизборен щаб, където ще изчака резултатите до последно. Дали ще има такива до ранните часове на този ден предстои да видим.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха двама мъже за стрелбата във Виена, Ислямска държава пое отговорност
Арестуваха двама мъже за стрелбата във Виена, Ислямска държава пое отговорност
Битката за Белия дом: Как протичат изборите в САЩ
Битката за Белия дом: Как протичат изборите в САЩ