НОВИНИ

Отказ за интимен контакт или грабеж - разследват причините за жестокото убийство в Слънчев бряг

bnt avatar logo
от БНТ
19:18, 28.04.2023
97294
Чете се за: 03:30 мин.
Общество
Слушай новината

Убийство разтърси Слънчев бряг. 14-годишен е задържан за смъртта на гражданин на Северна Македония в курорта.

Чужденецът е влязъл в България през януари, тъй като е бил нает за сезонен работник. В началото на тази седмица негови близки подават сигнал, че е в неизвестност. Органите на реда преглеждат камери в Слънчев бряг и установяват, че за последно той е бил с 14-годишния младеж.

В същото време се получава сигнал, че е открит труп на чужденец, а от портфейла му липсвала сумата от 1800 лв. След като 14-годишното момче е задържано за убийството, става ясно, че парите похарчил в заложна къща.

Разследващите определиха случая като изключително стресиращ, тъй като има данни, че грабежът е замислен предварително. Стана ясно, че момчето живеело със своите близки в изоставени сгради край Слънчев бряг.

Убиецът и жертвата не са се познавали. Срещнали се пред заведение в Слънчев бряг, а 14-годишният младеж пръв заговорил чужденеца.

"Осъществили са контакт на улицата буквално. След което, поне по данните, които разполагаме към момента, е имало някаква уговорка, най-общо казано, за сексуален контакт", каза ст. комисар Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас.

Двамата отишли в близката горичка, но младежът се отказал от уговорката.

"Пострадалият го е дръпнал и той в своя защита е взел кола и го е ударил по главата няколко пъти", каза Иван Кирков, наблюдаващ прокурор.

"Другият мотив, който можем да предположим, е евентуално користен мотив, а именно ограбване на жертвата, тъй като липсват пари, които бяха установени впоследствие къде са изхарчени", каза ст. комисар Калоян Калоянов.

Задържаха 14-годишен за жестоко убийство на македонец край Слънчев бряг

Убийството е станало през уикенда. Македонецът веднага е обявен за издирване. Шест дни тялото на жертвата е престояло укрито тук, докато случайни минувачи не го откриват и не подават сигнал в полицията.

"За първи път се случва такова нещо, но това място тук е много опасно, особено през зимата, никой не минава вечер", казва Мария жител на Слънчев бряг.

14-годишният младеж е с повдигнати обвинения. Заплашват го до 5 години затвор. Има и предишни криминални регистрации.

"Има висящо досъдебно производство в Района прокуратура за грабеж на украински гражданин", каза наблюдаващият прокурор Иван Кирков.

Очаква се утре съдът в Бургас да гледа мярката му за неотклонение.

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за 14-годишния, задържан за жестоко убийство

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли тапи на АМ "Струма" преди поредицата празнични дни?
Има ли тапи на АМ "Струма" преди поредицата празнични дни?
Румен Христов, ГЕРБ-СДС: Единият подход е за кабинет на паритетен принцип
Румен Христов, ГЕРБ-СДС: Единият подход е за кабинет на паритетен принцип