НОВИНИ

Откриха 126 пакета с марихуана, метамфетамин и кокаин на яхта край Царево

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Давид Сукнаров
22:12, 17.07.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Удар срещу наркотрафика по море. Властите задържаха яхта край Царево пълна с наркотици. Арестувани са двама души – българин и румънец. Те трябвало да доставят дрогата в Истанбул. Откритите наркотици са за над 1 млн. лева.

Луксозната яхта тръгнала от Несебър в посока Турция. Властите спрели плавателния съд за проверка на пристанището в Царево.

„В спалното помещение колегите установяват, че при повдигането на матрака на едно от леглата, самите подматрачни плоскости са прикрепени доста сериозно за останалата част от леглото. Принципно това е необичайно, При премахването на тази плоскост, вече са забелязали наличието на множество на брой вакуумирани пакети“, каза Иван Пасков, началник „Митническо разузнаване и разследване“ – Бургас.

Общо 126 пакета с марихуана, метамфетамин и кокаин.

„Общата стойност на наркотичните вещества, предмет на посегателството, е повече от 1,2 млн. лева. По цени на свободния пазар тази стойност е неколкократно по-висока“, обясни Георги Чинев, ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас.

Румънецът на борда на яхтата е добре познат на службите за сигурност в Европа.

„Той е задържан, той е криминално проявен по няколко линии, включително разпространение на наркотици. Искаме да покажем и да кажем, че нашата морска граница се охранява много добре и подобен трафик ще бъде все по-труден за извършителите на контрабанда“, коментира гл. комисар Антон Златанов, директор на ГД „Гранична полиция“.

Проверява се и дъното на яхтата за още наркотици. Двамата от екипажа са с повдигнати обвинения. Има съмнения, че са прекарвали дрога по море и преди.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ надигра Сърбия в предолимпийска контрола
САЩ надигра Сърбия в предолимпийска контрола
Лудогорец отстъпи на Динамо Батуми, но продължава в Шампионса лига
Лудогорец отстъпи на Динамо Батуми, но продължава в Шампионса лига