НОВИНИ

Откриха близо 180 дози хероин в дома на нападателите на полицаи в Кюстендил

bnt avatar logo
от БНТ
20:38, 17.07.2020
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Близо 180 дози хероин са открити в дома на двамата братя, които нападнаха и пребиха трима полицейски служители вчера в квартал "Изток" в Кюстендил. От прокуратурата в града съобщиха, че наркотикът е бил приготвен за разпространение в квартала. При задържането им вчера един от тях е ранен в крака.

Братята са известни на полицията с множество криминални прояви, а при задържането им вчера са показали яростна съпротива и се е наложило също униформените да използват сила.

Комисар Елиан Стамболийски, директор на ОДМВР - Кюстендил: По време на задържането спрямо тях е употребена физическа сила и помощни средства, използвано е оръжие със стоп патрони и единият от мъжете е ранен в крака. Неговото състояние също е добро.

За да бъде овладяна ситуацията в помощ на полицейските служители се притекли други техни колеги.

Комисар Елиан Стамболийски, директор на ОДМВР - Кюстендил: Планираме акциите си, провеждаме инструктажи, но това са неща, които са непредвидими и по никакъв случай не сме подценили ситуацията. Знаете, че в квартал "Изток" имаме участък, който е с доста служители. Целта на мен като ръководител е да няма текучество на тези служители, за да могат ромите да ги познават и те да познават контингента.

От прокуратурата в Кюстендил казаха, че на задържаните мъже ще бъдат повдигнати обвинения за нападение над полицейските служители и наркоразпостранение.

Ивайло Илиев, ръководител на Районна прокуратура Кюстендил: Освен тези 178 дози хероин, има още едно количество намерено, което два пъти надвиша по грамаж тези 180 дози, което означава доста повече хероин е намерен.

От прокуратурата заявиха още, че в последните няколко години значително се е увеличил броят на престъпленията свързани с наркоразпостранение в града.

Репортери: Ирина Николова, Ангелина Дочева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова надежда за Централната минерална баня в София
Нова надежда за Централната минерална баня в София
Протест пред БНТ с искане за оставка на генералния директор Емил Кошлуков
Протест пред БНТ с искане за оставка на генералния директор Емил Кошлуков