НОВИНИ

Протести в цялата страна за осми пореден ден

bnt avatar logo
от БНТ
20:18, 17.07.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

ВАРНА

И днес много варненци излязоха пред сградата на Общината. Осми ден протестиращите продължават да настояват за оставките на премиера Бойко Борисов, на кабинета и на главния прокурор Иван Гешев. Шествието премина през централни варненски булеварди и стигна обратно до общината. При засилено полицейско присъствие протестът не беше съпроводен с инциденти и напрежение.

РУСЕ

Протестът в Русе за осми пореден ден започна пред Съдебната палата в града. Присъстващите заявиха, че какъвто и да е ремонт на кабинета "Борисов" 3 не е достатъчен и настояваха за оставка на всички министри начело с премиера. Те коментираха, че заради това управление хората са избягали от България и добавиха, че мафията трябва да си тръгне от властта, за да се върнат емигрантите. Протестът продължи с шествие по площад "Свобода" и централната улица "Александровска" с плакати и скандирания за оставката и на главния прокурор Иван Гешев, за което призоваваше с плакат и един лабрадор.

СМОЛЯН

И Смолян се присъедини към протестите в страната. Близо 200 души се събраха на площад "България" с искане за оставка на правителството и главния прокурор. Протестът продължава и в този час. Организаторите обявиха, че не са обвързани с политически партии и призоваха протестът да е мирен и да се спазват противоепидемичните мерки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден ден на протести и в Пловдив
Пореден ден на протести и в Пловдив
Строителната фирма, свързвана с Божков, излезе с позиция за констатираните от ДНСК нарушения
Строителната фирма, свързвана с Божков, излезе с позиция за констатираните от ДНСК нарушения