НОВИНИ

Откриха над 50 кг марихуана край Свиленград

откриха марихуана свиленград
bnt avatar logo
от БНТ
11:49, 30.06.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Общо четирима мъже, сред които баща и син от местно село, са задържани по два случая на открито значително количество наркорастителност.

Служителите на реда от РУ-Свиленград предприели вчера проверка в дом в с. Момково, собственост на 57-годишен мъж. В имота били намерени 164 стръка суха зелена листна маса с тегло около 30 кг, реагирали на канабис. Върху неголяма площ наблизо са открити засети и 25 растения - още 20,5 кг от същата дрога. Освен собственика на имота, е задържан и 35-годишният му син. Образувано е досъдебно производство.

Със същата мярка - задържане за срок до 24 часа в РУ-Свиленград са били доведени и двама мъже от Любимец, отново за държане на наркотик. Към 16.00 ч. вчера служители от участъка в Любимец проверили района на стопански двор в населеното място. В изоставена сграда органите на реда открили складирани стръкове зелена листна маса, с общо тегло над 7,4 кг, според данните от полевия наркотест - канабис. На мястото били установени двамата мъже - на 28 и 24 години. Те са задържани по образуваното досъдебно производство. Повдигнато им е обвинение, с прокурорско постановление мярката за задържането им е удължена до 72 часа.

Работата продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Свиленград.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва оценка на щетите след пожара в Перник
Започва оценка на щетите след пожара в Перник
Транссексуална жена стана "Мис Невада"
Транссексуална жена стана "Мис Невада"