НОВИНИ

Откриват театралния фестивал "Сцена на кръстопът"

bnt avatar logo
от БНТ
11:50, 10.09.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Още
Слушай новината

25-ото издание на театралния фестивал "Сцена на кръстопът“ започва в Пловдив. Тази година надсловът на събитията е „Театъра-Надеждата“.

В следващите две седмици - до 21 септември ще има 18 представления на най-доброто от работата на театралите в цялата страна.

"Мотото на фестивала, което сме поставили, е Театъра Надеждата, защото се оказа, че изкуството, театърът е като че ли единственото място, където хората в тази разбулена държава с проблеми, успява да събере хората", каза Кръстю Кръстев - директор на фестивала „Сцена на кръстопът“.

Тази вечер, по традиция домакинът открива фестивала с премиера. Пловдивската трупа ще представи "Укротяване на опърничавата“ от Шекспир, постановка и режисура - Стайко Мурджев.

"Твърди се, че е първата му пиеса, въпреки че е писана в късния ренесанс. Тя съдържа в себе си свръхактуални теми и проблеми тресат нас сега. За мен най-важното е тази битка между половете", споделя Стайко Мурджев – режисьор, „Укротяване на опърничавата“

Изключително богата програма са подбрали селекторите на „Сцената“ Кръстьо Кръстев и Росица Обрешкова. На финала театралната публика очаква с огромен интерес сценичната интерпретация на романа на Захари Карабашлиев „Опашката“ . Представлението е на Плевенския театър, с режисьор Явор Гърдев.

Текст: Стоян Станчев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола излетя от пътя след остър завой край Благоевград (СНИМКИ)
Кола излетя от пътя след остър завой край Благоевград (СНИМКИ)
"Газпром": "Северен поток 2" е напълно завършен
"Газпром": "Северен поток 2" е напълно завършен