НОВИНИ

Възобновиха издирването на момичето, изчезнало в морето край Китен

bnt avatar logo
от БНТ
10:56, 10.09.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Акцията по издирването на детето, изчезнало в морето край Китен, е възобновена. Вече втори ден няма следа от 15-годишното момиче, което влезе във водата на плаж Атлиман. Бурното море усложнява работата на спасителния екип.

15-годишната Рамира влиза във водата вчера следобед заедно с 10-годишната си сестричка и морето ги поглъща. Мая Стоицева става свидетел на инцидента, а млад мъж пръв се притекъл на помощ.

"Този човек плачеше, защото казва хванах двете момиченца, но едното трябваше да го пусна, защото не можех да извадя и двете. Беше просто хванал едното дете и каза можех и исках да спася и двете", разказва Мая Стоицева, свидетел.

"Момчетата бяха помогнали. Бяха направили обдишване уста в уста, тъй като разстоянието е 50 - 60 метра, аз докато дойда с оборудване, установих нормален пулс, нормално дишане", каза Тони Момилова, медицинска сестра.

Според близки на семейството на децата спасителите са се забавили с реакциите си. От своя страна гардовете обясняват, че им е било нужно време да стигнат до мястото на инцидента, тъй като децата са плажували в неохраняемата зона.

"И чак тогава в тази ситуация в тълпата от хора някой каза, че има второ момиче, което е някъде във водата", разказва Цветко Гогов, старши спасител.

В спасителната акция по издирването на момичето участва катер на Гранична полиция, джетове и дрон.

„Създадена е организация съвместно с Гранична полиция, катери, спасители с джетове. Усърдно се търси детето. Имаме готовност и за водолази, след като се оправят метеорологичните условия", обясни ст. инспектор Петър Димитров от МВР-Приморско.

БНТ: До кога ще продължи акцията?

- Докато се намери детето.

Репортер: Давид Сукнаров

Сн. БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експертният съвет по имунопрофилактика: Не бива да се прибързва с решението за трета доза ваксина
Експертният съвет по имунопрофилактика: Не бива да се прибързва с решението за трета доза ваксина
Омбудсманът: Удостоверенията за 300 лв. за първокласници и осмокласници да се издават служебно
Омбудсманът: Удостоверенията за 300 лв. за първокласници и осмокласници да се издават служебно