НОВИНИ

Отложиха дългоочаквания мегасблъсък Фюри-Усик

Битката между двамата за званието абсолютен световен шампион в тежка категория трябваше да се проведе след малко повече от две седмици в Саудитска Арабия, но бе отменена, тъй като британецът е получил прорезна рана по време на спаринг

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
20:53, 02.02.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Дългоочакваният мач за световната титла по бокс в тежка категория между британеца Тайсън Фюри и украинеца Олександър Усик беше отложен, предаде агенция Ройтерс.

По план битката между двамата трябваше да се проведе на 17 февруари в Рияд, Саудитска Арабия, но за нещастие на всички боксови фенове това няма да се случи, тъй като Фюри е получил прорезна рана по време на спаринг.

"Напълно съм отчаян, след като се готвих толкова дълго за боя и бях в супер кондиция. Чувствам се зле заради всички, които са разочаровани", заяви роденият в Манчестър състезател, който понастоящем притежава световната титла на WBC.

Сблъсъкът Тайсън Фюри и Олександър Усик щеше да обедини четирите световни титли при най-тежките в професионалния бокс, а залогът на мача помежду им щеше да бъде званието абсолютен световен шампион, какъвто не имало в категорията от Ленъкс Люис, който беше притежател на всички пояси за кратко между ноември 1999-а и април 2000-а.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Метеор озари небето над част от България
Метеор озари небето над част от България
Земеделците и властта ще се опитат да постигнат консенсус на среща в неделя
Земеделците и властта ще се опитат да постигнат консенсус на среща в неделя